نظام های ثبت بیماری
نظام های ثبت بیماری (Disease Registry)
نظام های ثبت بیماریها (Disease Registry)
نظام ثبت بیماری یا Disease registry به مجموعهای از روش ها برای گردآوری دادههای پزشکی بیمارانی که یک بیماری ویژه را دارند اطلاق میشود. داده هایی که در نظام ثبت بیماری وارد میشوند، ممکن است از نظر شیوع و اهمیت متفاوت باشند اما اهمیت بالینی، پژوهشی و مدیریتی دارند. این سیستم ها معمولا توسط مراکز پژوهشی، سازمانهای بهداشتی و درمانی و یا سازمانهای دولتی ایجاد میشوند تا بتوانند با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده، برنامههای بهبود و پیشگیری را در قالب سیاستهای بهداشتی و درمانی اجرا کنند.
طراحی مجموعه حداقل داده بیماری (Minimum Data Set)
MDS یا Minimum Data Set به مجموعهای از داده های حداقلی اشاره دارد که برای هر بیمار نیاز است تا در فرآیند ارزیابی و درمان استفاده شود. این مجموعه از دادهها شامل اطلاعاتی مانند سن، جنسیت، تاریخ آغاز بیماری، علائم و نشانهها، داروهای مصرف شده و وضعیت عمومی بیمار است. با استفاده از MDS، پزشکان و محققان قادرند اطلاعات دقیقی را درباره بیماری و بیماران خود جمع آوری کنند و از این اطلاعات برای تشخیص، ارزیابی و درمان بیماران استفاده کنند.
جهت طراحی MDS می بایست فرآیندی کاملا پژوهشی با جستجوی منابع منتشر شده علمی و سازمانی انجام پذیرد و سپس طب فرآیندهای دریافت نظرات از جمله فوکوس گروپ ، جمع بندی از آن ارائه شود.
صنایع هوش مصنوعی سلامت سازان با در اختیار داشتن تیمی متخصص و دانشگاهی قادر است مجموعه حداقل داده های مدنظر شما را طراحی و اعتبارسنجی نماید.
داشبوردهای بیماریها(Data Driven Dashboards)
در دنیای پزشکی، داشبورد بیماری (Disease Dashboard)یک ابزار آنالیز و نمایش دادههای مربوط به بیماریهاست که برای کمک به محققان و مسئولین سلامت در تحلیل شیوع بیماریها، پیشبینی شیوع آینده، شناسایی مناطق خطرناک و ارزیابی تأثیر روشهای پیشگیری و درمان برای جلوگیری از شیوع بیماری استفاده میشود.
در اصل، داشبورد بیماری برای هوش کسب و کار و بازاریابی برای بیماریها نیست، بلکه یک ابزار تحلیلی علمی است که با استفاده از دادههای حقیقی، به محققان و مسئولین سلامت کمک میکند تا تصمیمات بهتری برای مدیریت بیماریها بگیرند.
صنایع هوش مصنوعی سلامت سازان سهند در بستر هوش کسب و کار در سلامت (BI) با بهره گیری از پلتفرم های توسعه داشبورد در قالب کد یا پلتفرم های محبوبی چون Qlikview و Epiinfo ارائه نماید.
معرفی پروژه ها و محصولات
صنایع هوش مصنوعی سلامت سازان سهند (صنام سهند) به عنوان یک مجموعه پیشرو در توسعه رجیستری بیماری ها به شکلی حرفه ای و کاملا منحصر بفرد توانسته بیش از 13 محصول مختلف را طراحی و به بهره برداری برساند . این رجیستری ها هم اکنون در مراکز تحقیقاتی و درمانی سراسر کشور در حال گردآوری ، تحلیل و بصری سازی دانش نهفته در داده های بیماری می باشند. رجیستری کشوری استروک، رجیستری کشوری ارس کوهورت، رجیستری های فوق تخصصی و تخصصی بافت هم بند، سوانح و … از شاخص ترین این سامانه ها می باشند. محصولات مذکور در قالب سامانه های مدیریت و پایش داده های سلامت (سمپاد سلامت) برندینگ شده اند.
یکی از شاخص ترین فعالیت های طولانی مدت که با همکاری و هدایت شرکت دانش بنیان صنایع هوش مصنوعی سلامت سازان به سرانجام رسیده و هم اکنون از مزیت ها و ارزش افزوده بالای آن در سراسر کشور بهره گرفته می شود، رجیستری استروک می باشد . در کلیپ زیر خلاصه ای از این فعالیت ها جهت آشنایی متخصصین و علاقمندان به راه اندازی و پیاده سازی رجیستری ها ارائه شده است. (لینک آپارات)
برای کسب اطلاعات بیشتر از پروژه با مدیر کارگروه نظام های ثبت بیماری در تماس باشید.
صنایع هوش مصنوعی سلامت سازان سهند (صنام سهند) با پشتیبانی از مطالعات دانشگاهی و اکادمیک در زمینه توسعه مجموعه حداقل داده های سلامت، امکان ایجاد یک زیرساخت و دیکشنری داده را برای بکارگیری در تمام پروژه های اطلاعاتی مرتبط به خصوص رجیستری های سلامت فراهم نموده است. برخی از MDS های توسعه یافته در طرح های پژوهشی شامل پروژه های زیر می باشند:
- مجموعه حداقل داده مقاومت میکروبی
- مجموعه حداقل داده مراقبت نوزادان
- مجموعه حداقل داده NICU
- …
در این زمینه مقالاتی نیز با هدایت و همکاری اعضای کارگروه چاپ شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر از پروژه با مدیر کارگروه سامانه های اطلاعات سلامت در تماس باشید.
صنایع هوش مصنوعی سلامت سازان سهند (صنام سهند) با علاوه بر ارائه بستر نرم افزاری گردآوری داده در قالب رجیستری ها یا نظام های ثبت بیماری، در زمینه بصری سازی و هوش کسب و کار مبتنی بر داده (BI & Data Visualization) نیز محصولات و خدمات با کیفیتی در سطح استانی، منطقه ای و کشوری ارائه نموده است. از جمله داشبورد سامانه پیام ایران، داشبورد دیجیتال استروک کشوری ، داشبوردهای کوهورت ارس و داشبورد پایش مقاومت آنتی میکروبی در بخش های NICU.
برای کسب اطلاعات بیشتر از پروژه با مدیر کارگروه سامانه های اطلاعات سلامت در تماس باشید.
کارگروه تحلیل و طراحی سامانه های اطلاعات سلامت
مدیر کارگروه نظام ثبت بیماری ها
مهندس و تحلیل گر،
کارشناس ارشد MBA،
مدیر اجرایی شرکت.